HISTORISCH NIEUWS: OOIEVAAR GELAND OP GEBOORTEPLEK

Tramrails schoffelen: BelcrumSpoort zoekt vrijwilligers
6 september 2016
BredaVandaag: Stoomtram Ooievaar aangekomen op oude nest in Belcrum (foto’s)
8 september 2016
Bekijk alle

BelcrumSpoort is er nog steeds een beetje ondersteboven van…vanochtend is de historische stoomtram HTM 8 in alle stilte geland op de Speelhuislaan! Hoe bijzonder was het om te zien dat dit Backertje uit 1904 weer voor de Machinefabriek Breda (voorheen Backer & Rueb) heeft gestaan! Dankzij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en Brouwer Zwaartransport Nieuwegein! En natuurlijk hadden we dit niet gered zonder de “Belcrum Bikkels” die de afgelopen 3 avonden/nachten de rails van de Speelhuislaan rijklaar hebben gemaakt!

De Ooievaar gaat tijdens BelcrumSpoort op zaterdag 10 en zondag 11 september een aantal keer per dag stapvoets pendelen op de Speelhuislaan. Meerijden is mogelijk, maar vanwege de capaciteit in het rijtuig is er (helaas) een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Deze kaartjes à € 5 per (korte) rit zijn verkrijgbaar bij het perron “Stationsrestauratie Het Packhuys” vanaf zaterdag 10.00u en op basis van beschikbaarheid.
Bekijk meer foto’s op Facebook https://www.facebook.com/BelcrumSpoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *